Overslaan en naar de inhoud gaan

You can translate this website using Google Translate. Select your language. Your data will be sent to Google.

This is an automated translation. We are not responsible for the quality of the translation.

Close
Banner contact met anderen
ProfessionalMaatschappelijke zorgBureau BrandpuntBrandpunt en proces-coördinatie Almere, Urk en NOP
ProfessionalMaatschappelijke zorgBureau BrandpuntBrandpunt en proces-coördinatie Almere, Urk en NOP

Brandpuntfunctie en procescoördinatie

In de gemeenten Almere, Noordoostpolder en Urk zijn een Brandpuntfunctionaris en Procescoördinatoren van de GGD actief. Er kan naar hen worden opgeschaald wanneer er meerdere hulpverleners betrokken zijn, maar de hulpverlening is gestagneerd. Bijvoorbeeld wanneer het niet duidelijk is wie wat doet, de hulpverlening niet de gewenste resultaten oplevert, de hulpverleners er met elkaar niet uitkomen en/of de situatie dermate complex is. De Brandpuntfunctionaris en Procescoördinatoren kunnen ingezet worden voor personen van alle leeftijden en gezinnen.

Wat doen wij bij opschaling?

Bij opschaling neemt de Brandpuntfunctionaris of Procescoördinator de coördinatie op zich en/of geeft advies aan de betrokken partijen. Dit gebeurt samen met de cliënt, bijvoorbeeld door middel van één of meerdere rondetafelgesprekken. Het rondetafelgesprek leidt tot een geïntegreerd plan van aanpak dat door alle betrokkenen wordt geaccepteerd.

De Brandpuntfunctionaris of Procescoördinator bewaakt de uitvoering en voortgang. Als de gewenste resultaten zijn bereikt, wordt zo snel mogelijk weer afgeschaald naar reguliere hulpverlening.

Wanneer er sprake is van een zeer complexe situatie, kan er eveneens worden opgeschaald naar de Brandpuntfunctionaris. Deze heeft de bevoegdheid om op korte termijn organisaties en personen bijeen te roepen. Zo nodig maakt de Brandpuntfunctionaris gebruik van doorzettingsmacht om stagnatie van het plan van aanpak bij complexe problematiek te verhelpen.

Hoe kan iemand aangemeld worden?

Wil je een kind, gezin of volwassene aanmelden? Neem dan via onderstaande contactgegevens contact op. Een aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als de betrokkene hier zelf ook toestemming voor geeft (of de ouders/verzorgers indien het een kind betreft jonger dan 16 jaar).

Vragen of contact?

Neem dan contact met ons op via: 088 – 002 99 15 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur). Of stuur een e-mail naar meldpuntoggz@ggdflevoland.nl.
Let op: De GGD heeft geen crisisdienst.

Je kan je vraag ook stellen via onderstaand contactformulier. Iemand neemt dan contact met jou op om je vraag te bespreken.