Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMijn kindWeek van de Opvoeding
InwonersNieuwsMijn kindWeek van de Opvoeding

Week van de Opvoeding

Van 7 tot en met 13 oktober 2024 is de week van de opvoeding. In deze week staat alles in het teken van opvoeden, spelen en leren.

Opvoedhelden

Dit jaar is het thema ‘Opvoedhelden’. Dit zijn medeopvoeders die een belangrijke rol spelen voor een kind, jongere en ouder.

Een ouder is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de zorg, begeleiding en opvoeding van hun kinderen. Maar hierin staan ze niet alleen. Grootouders, ooms, tantes, oudere broers en zussen kunnen daaraan bijdragen. En ook leerkrachten, buren, coaches, mentoren en andere volwassenen hebben allemaal op verschillende manieren invloed op het leven en de ontwikkeling van een kind.

Het is fijn als ouders die steun hebben, want opvoeden is niet eenvoudig. Bovendien zijn kinderen vaak veerkrachtiger als ze kunnen terugvallen op andere volwassenen en hebben ze meer kans om zich te ontwikkelen tot gezonde volwassenen. Om die reden worden de opvoedhelden van kinderen én hun ouders dit jaar tijdens de Week van de Opvoeding in het zonnetje gezet.

Bezoek activiteiten en ontmoet andere ouders en kinderen. Van voorleespret en sportieve peuteractiviteiten tot informatieve avonden over borstvoeding en kinderslaap.

Tot ziens tijdens de week van de opvoeding!

Programma: Week van de opvoeding